>

Frisia Bergum is een van de oudste bedrijven in Friesland en kent een rijke historie. De ontstaansgeschiedenis voert terug tot Mr. Freerk Bosgraaf, die rond 1696 een boomkwekerij en hoveniersbedrijf oprichtte. Voor die periode ontplooiden monniken al kwekerij-activiteiten in het gebied rond Bergum.

Frisia Bergum is nu een veelzijdig hoveniersbedrijf met zo’n 100 medewerkers en diverse specialisaties. Het familiebedrijf is actief in de noordelijke helft van Nederland (samen met zusterbedrijf Groenservice Noord) en wordt al 40 jaar geleid door Willem Douma. De tweede generatie dient zich aan. Niels Douma is steeds actiever binnen de organisatie en neemt bij een groeiend aantal zaken het voortouw.

“Naast reguliere hoveniersactiviteiten op het vlak van tuin- en terreininrichting, beheer en grootgroen, zijn wij klanten ook van dienst met specialisaties zoals groendaken, ecologische aanleg en beheer en boomverzorging, waardoor wij opdrachtgevers kunnen ontzorgen met een totaalpakket. De projecten worden steeds uitdagender en in toenemende mate vindt er advisering in een vroeg stadium plaats, waarbij de samenwerking met Natuurpro-partners voor alle betrokkenen een toegevoegde waarde heeft,” aldus Frisia Bergum.

Contactpersoon  Natuurpro adviseur
Gosse Jilderda
M: 06-29550238
E: g.jilderda@frisiabergum.nl