>

Van Helvoirt Groenprojecten partner van Natuurpro

Van Helvoirt Groenprojecten is een inspirerende en inventieve regionale specialist op het gebied van landschapsontwerp, advies, aanleg en onderhoud. Wij hebben een sterke focus op duurzaamheid en het creëren van een groene leefomgeving die verschil maakt voor de inheemse flora, fauna én de mens. Met de producten van Natuurpro onderscheiden wij ons in de markt door middel van het ontwikkelen van o.a. inheemse natuurlijke vegetaties in de directe leefomgeving.

Natuurpro, deelt onze passie voor biodiversiteit en het behoud van inheemse flora. Samen bundelen we onze krachten om tot prachtige en unieke groenprojecten te komen, natuurlijk met aandacht.

Natuurpro & Van Helvoirt Groenprojecten

Daarnaast is het Natuurpro partnerschap voor Van Helvoirt Groenprojecten een mogelijkheid tot samenwerken en het delen van kennis. Hierdoor zijn tal van mooie projecten gerealiseerd met organisaties zoals De Vlinderstichting, Provincie Noord-Brabant en diverse gemeenten.

Zo ook bij; Park Ruijbosch en ‘Moerdijk Zoemt’ in de gemeente Moerdijk waarbij we ook samenwerken met JUB Holland. Vaak worden bewoners en omwonenden betrokken bij de ontwikkelingen omdat ze de omgeving kennen maar ook om te laten zien waarom er gekozen wordt voor inheemse zaden. Zo ook bij Zandoogje, een project in ontwikkeling. Wanneer de kruiden zich ontwikkelen nodigen wij de bewoners uit om aan te sluiten met een jaarlijkse monitoringsronde.

Vaak worden bewoners en omwonenden nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Dit doen we omdat de bewoners hun eigen omgeving het beste kennen en belang bij hebben bij de verandering van de omgeving. We nemen ze mee op monitoringsrondes om ze te laten zien wat het resultaat is van de inheemse zaden. Op deze manier leren we de mensen hoe belangrijk het is om de biodiversiteit te herstellen en brengen wij ze weer in contact met de natuur.

LinkedIn
Instagram
Facebook

Contactgegevens Natuurpro adviseur
Frank van Irsel
M: 06-52396028
E: frankvanirsel@vanhelvoirtgroenprojecten.nl