>

In de bloembollenmarkt realiseert JUB Holland ieder jaar een gezonde groei. Vanuit de moderne huisvesting, omgeven door eigen kwekerijen, bedienen we vele diverse markten.

Het familie bedrijf is begonnen als Jac. Uittenbogaard & Zonen in maart 1910 in Oegstgeest met het houden van vee en het telen van groenten en bloembollen. In de loop der tijd hebben de groenten en het vee plaatsgemaakt voor de handel in bloembollen en het kweken van tulpen als snijbloemen. Inmiddels was het bedrijf verhuisd van Oegstgeest naar Noordwijkerhout en groeide gestaag in omvang.

In 2007 werd een compleet nieuw bedrijfspand gebouwd midden tussen de eigen bollenvelden op de huidige locatie. Eén van de hoogtepunten uit de bedrijfshistorie is het verkrijgen van het predicaat Hofleverancier tijdens de viering van het 100-jarig bestaan in maart 2010. In januari 2017 hebben wij de “Tuinbouw ondernemersprijs” gewonnen, een hele eer. Sinds 2017 hebben wij onze naam aangepast naar JUB Holland.

In samenwerking met Heem en JUB Holland is het product de Bonte Berm opgezet, hierin worden zogenaamde stinzenbollen en verwilderings bollen en inheemse kruiden gecombineerd.
Hiermee wordt een vegetatie gecreëerd met een lange bloeitijd, een grote meerwaarde voor biodiversiteit en extensief onderhoud.
Tevens wordt met deze combinatie de seizoensbeleving versterkt.

Contactgegevens Natuurpro adviseur
Robbert Uittenbogaard
M: 06-51553625
E: robbert@jubholland.com