Bij de missie en belofte van Natuurpro “Samen zorgen voor een natuurlijk Nederland” heeft de  landschapsarchitect de rol van integrator. In het landelijk gebied, en juist ook in de stedelijke omgeving, vinden we steeds meer een gewillig oor om natuur een plek te geven, onderdeel te maken van het stedelijk weefsel. Dit vraagt om specifieke kennis. In de stad zijn veel ruimteclaims waardoor natuur in de stad om een integrale benadering vraagt.

We opereren in een tijd waarin de techniek zich snel ontwikkeld, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatadaptatie. Bij ons leeft sterk de behoefte de nieuwe technieken en processen zichtbaar, en daarmee inzichtelijk, te maken voor de gebruiker. We streven naar een dagelijkse beleving van natuur in de woonomgeving, waarbij we natuur als een primaire nutsvoorziening zien en iedereen het recht heeft op een huisaansluiting.

Op het moment baren klimaatadaptatie en biomassa/biodiversiteit de mensen die aan buitenruimte werken de grootste zorgen. Oplossingen die beide aspecten in zich weten op te nemen staan het sterkst. Onze expertise ligt bij het ontwerp, bij de kennis van de processen van gebiedsontwikkeling, van het landschap als systeem en van transformatie in de stedelijke omgeving. We gaan graag met de partners van Natuurpro op zoek naar oplossingen die goed functioneren, prettig bruikbaar zijn, lang mee gaan en een gevoel voor schoonheid oproepen.

Contactgegevens Natuurpro adviseur
Marie-Laure Hoedemakers
Tel: 020-625 8835
E: marielaure@baljon.nl