De afname van biodiversiteit is een groot probleem. In de afgelopen vijftig jaar is de gemiddelde populatie van wilde dieren met 73% gedaald, insectenpopulaties zijn met 70% afgenomen en ook onze flora verkeert in een zorgwekkende staat.
Schrik niet: in de komende decennia dreigen tussen de vijfhonderdduizend en één miljoen plant- en diersoorten te verdwijnen!

Deze achteruitgang is niet alleen verontrustend, maar roept ook vragen op over hoe ver we nog kunnen gaan voordat onze voedselproductie in gevaar komt. En hoe gezond is onze omgeving nog als alledaagse soorten, zoals de huismus en de egel, het niet meer redden?

Toch is Gert-Jan Koopman geen pessimist. Hij gelooft in de veerkracht van de natuur en ziet kansen in stedelijke gebieden. “Openbaar groen in stedelijke gebieden biedt de kans om biodiversiteit te herstellen en mensen de natuur weer te laten beleven. Door inheemse planten te gebruiken en minder frequent te maaien, kunnen we hieraan bijdragen. Het behoud van bloeiende gazons is essentieel voor de verbetering van de biodiversiteit; zelfs een eenvoudige paardenbloem ondersteunt al 107 soorten wilde bijen.”

Initiatiefnemers Eva Stache en Mark Rotteveel nodigen je van harte uit om de tweedaagse masterclass ‘Ecosysteemdiensten Stad’ bij te wonen op 4 en 19 november 2024!

Benieuwd naar het uitgebreide programma en/of aanmelden? Ga naar https://lnkd.in/eRAtGx4s
Let op: er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de masterclass.

Delen: