Op 2 juli organiseert stichting Steenbreek de Expertmeeting Vogelvriendelijk Beheer van de Openbare Ruimte.

Het jaar 2024 is door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland uitgeroepen tot het β€˜Jaar van de huismus’. Een huizenbroeder, maar voor zijn voedsel en veiligheid bijzonder afhankelijk van de beplanting in de bebouwde kom. En de huismus is daar niet de enige in. Veel geliefde tuin- en parkvogels kunnen in onze stedelijke omgeving alleen overleven als er gelaagde en gevarieerde beplanting te vinden is.

Maar wat is vogelvriendelijke beplanting nu precies, en hoe houden we daar rekening mee bij de inrichting en het beheer van onze openbare ruimte?
Gert-Jan Koopman, natuur-technisch adviseur bij Natuurpro, licht in samenwerking met Vogelbescherming Nederland toe waarom een herwaardering van de struiklaag zo belangrijk is. Daarnaast gaat hij in op de voordelen van streekeigen- en inheemse beplanting, en hoe je ecosystemen kunt versterken door aandacht te schenken aan de behoeften van vogels bij je beheerplannen.

Meld je hier aanΒ 

Delen: