Natuurpro staat voor samenwerken, kennis vergroten en kennisdelen. En dat is geen loze frase. Ecologisch adviseur Gosse Jilderda van Natuurpro-partner Frisia Groep volgde de topopleiding urban green development van Yuverta – als student. En liep daar Gert-Jan Koopman en Stan van Ginkel van Natuurpro tegen het lijf – beide aanwezig als gastdocent.

Kennis delen zit in ons DNA. Partners van Natuurpro schuiven regelmatig in de collegebanken aan, zoals ook Gosse Jilderda onlangs deed. Maar ervoor staan kan natuurlijk ook.

Natuurpro heeft dan ook al jaren een gastdocentschap bij Yuverta. Gert-Jan geeft les in de masterclass Biodiversiteit over onder andere het aanleggen van kruidenrijke vegetaties en invasieve exoten, en Stan geeft les tijdens de masterclass Circulariteit.

Gert-Jan: “Yuverta koppelt altijd gastdocenten uit de praktijk aan een les. Voor studenten veel interessanter als het niet alleen over de theorie gaat. Tijdens de topopleiding kom je allerlei mensen tegen die zich ontwikkelen in of omscholen naar een baan in de groene sector. Ik probeer ze vooral mee te geven: natuur toepassen in je dagelijks leven is helemaal niet moeilijk als je meedenkt met die natuur.”

En leren werkt twee kanten uit. Ook als je vóór de klas staat steek je wat op, aldus Gert-Jan. “Als gastdocent kijk je ook weer scherper naar je eigen kennis. Ik ga regelmatig naar huis met een vraag van een student waarvan ik denk: dat moet ik toch nog eens verder uitzoeken.”

Stad en Groen interviewde Gosse over zijn ervaringen met de topopleiding >

 

Op de foto: Gosse Jilderda

Delen: