Natuurdaken zitten in de lift. In de stad hebben ze een gunstige invloed op de wateropname en het urban heat island effect, maar ook bedrijven zien de voordelen, denk aan Breeam-certificering van een groendak.

Dit soort projecten wordt doorgaans door een stadsecoloog of ecologisch adviesbureau begeleid. Een dak met exotische planten is dan geen optie en doet ook geen recht aan de titel natuurdak.

Om een dakbegroeiing te realiseren die beter op de lokale natuur aansluit, moet de juiste ondergrond worden gecreëerd. Optigrün en Natuurpro hebben hier onderzoek naar gedaan en na een proef van drie groeiseizoenen is hier een eigen substraatlijn uit voortgekomen.

De intensieve samenwerking van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat Optigrün nu productpartner van Natuurpro is geworden. Hiermee is alle expertise voor het creëren van een natuurgetrouw dak onder één dak verenigd!

Delen: