Woensdag 9 oktober vond voor de tweede keer de landelijke Natuurpro-dag plaats. Deze dag is georganiseerd om de partners van Natuurpro enerzijds te inspireren en anderzijds te informeren over de projecten die hen bezig houden. Nadat de projecten werden gepitcht, verkoos de jury het beste Natuurpro-project tot de winnaar. Dit jaar won Van de Haar Groep de eerste prijs met het project “De Groene Grens”. De Natuurpro-dag vond plaats in Restaurant De Hof waar onder het genot van een hapje en een drankje veel zinvolle en inhoudelijke discussies plaatsvonden. 

De Groene Grens

In opdracht van de gemeente Veenendaal heeft Van de Haar Groep vijf jaar geleden een natuurgebied aangelegd op de grens tussen Ede en Veenendaal. Van de Haar Groep is een regionaal aannemersbedrijf dat stedelijke buitenruimtes realiseert en beheert. Op de Natuurpro-dag werd het resultaat gepresenteerd van het project na vijf jaar. De ligging van De Groene Grens vormt een natuurlijke grens tussen de twee steden. Het project is gefinancierd door de gemeente Veenendaal. Op dit moment is De Groene Grens 40 hectare groot en bestaat het uit twee deelgebieden. Het gebied wordt gebruikt door jong en oud voor diverse activiteiten. Denk hierbij aan het maken van een wandeling, sportieve activiteiten en het schieten van foto’s voor speciale momenten als een bruiloft. 

 Vijf jaar later en het gebied is springlevend. Een enorme follow-up wat bescheiden werd gepresenteerd. Natuur heeft nu eenmaal tijd nodig en dat zien we terug bij De Groene Grens” Aldus Roel ter Horst, één van de drie juryleden.

Uitreiking natuurpro dag

De jury

In totaal werden zes projecten beoordeeld door een deskundige jury. De jury bestond dit jaar uit Jurriën van Deijk van De Vlinderstichting, Jeroen van Westen, landschapskunstenaar en Roel ter Horst, manager ruimte en groen/loco gemeentesecretaris gemeente Scherpenzeel. De jury beoordeelde de gepresenteerde projecten op basis van een aantal richtlijnen. Denk aan maatschappelijk draagvlak voor het project, waarde voor de natuur, duurzaamheid en monitoring van het project.

Nadat alle zes projecten waren gepresenteerd door de bijbehorende partner ging de jury met elkaar in overleg. Terwijl de jury nadacht over wie de winnaar was, konden de aanwezigen wachten op het oordeel onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteindelijk kwam de jury met het oordeel en beloonde de winnaar niet alleen met een prachtige speech maar ook met een heuse trofee. Kortom: een geslaagde dag waar veel kennis is uitgewisseld en veel inspiratie is opgedaan door de partners van Natuurpro.

Uitreiking Natuurpro dag

Over Natuurpro

De landelijke Natuurpro-prijs is een prijs voor bedrijven die zijn aangesloten bij Natuurpro. Natuurpro is een netwerk van natuur professionals. De aangesloten partners bestaan onder andere uit ecologische adviesbureaus, hoveniers en landschapsarchitecten. De partners streven ernaar om een optimale situatie te creëren voor de natuur, mens en dier.

Delen: