Sinds twee jaar slaan Heem natuurontwikkeling en JUB Holland de handen ineen met het concept ‘Heem met bloembollen’. Waarom vraagt u zich wellicht af? We zien steeds meer extensief beheer bij de gemeenten. Het doorvoeren van bezuinigingen is hiervan deels de oorzaak. Echter, ook het verhogen van biodiversiteit is een belangrijk doel. Men besteedt steeds vaker aandacht aan biodiversiteit en dat is ook zo gek nog niet. Het leefgebied van bijen, vlinders en andere insecten verkleint en de afstand tussen de leefgebieden wordt steeds groter. Bloemrijke bermen, tuinen en openbaar groen kunnen een belangrijke schakel vormen tussen de leefgebieden. Hierdoor vergroot de kans op biodiversiteit. Daarnaast geeft de combinatie van natuurontwikkelingen en bloembollen een kleurrijk, maar ook een natuurlijk beeld. Het is dus een lust voor het oog.

Wees bij onze toelichting

De afgelopen twee jaar hebben Jonkers en JUB verschillende projecten met dit concept uitgevoerd. Wij nodigen u graag uit om deze projecten te komen bekijken. Daarnaast zal er een korte bijeenkomst zijn waarin alles over de combinatie ‘’Heem en bloembollen” wordt toegelicht. Aanmelden via willem.zandbergen@jubholland.nl.

Delen: