Stelt u zich voor dat u alleen nog maar dezelfde dieren en planten tegenkomt waar u zich ook begeeft, saai toch? Wij mensen houden van diversiteit in de natuur maar naast het feit dat wij het leuk vinden is biodiversiteit ook nog eens erg belangrijk voor de natuur zelf. Wij ontmoeten veel mensen die het nut inzien van biodiversiteit en er ook graag aan zouden willen bijdragen. Het probleem? Ze weten vaak niet precies hoe ze dit kunnen doen of hebben simpelweg te weinig kennis. De gegeven workshops met betrekking tot biodiversiteit vergroten deze kennis en zorgen ervoor dat u precies weet wat biodiversiteit inhoudt en hoe u er een steentje aan bij kunt dragen.

Welke workshops zijn er?

Biodiversiteit is een breed onderwerp en er valt ongekend veel over te vertellen en uit te leggen. Daarnaast verschilt ieder zijn kennis over biodiversiteit. De één heeft er pas recentelijk voor het eerst van gehoord en een ander kan er al jaren mee bezig zijn. Om die reden zijn er verschillende workshops die elk een ander onderwerp behandeld en uitlegt. De volgende workshops zijn er om te volgen:

 • Natuur-inclusief Stadsontwerp; vergroten biodiversiteit met verschillende tools voor verschillende stakeholders.
 • Biodiversiteit op het Nationaal Park De Hoge Veluwe; ontdek het park, de natuur en landschap.
 • Back to basics; biodiversiteit in en om gebouwen.
 • Het belang van betrekken van bewoners bij biodiversiteit in de stad en hoe doe je dat!
 • Ervaar de biodiversiteit (buiten aan de slag).
 • Kleinschalige maatregelen -grootschalige (biodiversiteit) effecten.
 • Ervaar de biodiversiteit (buiten aan de slag).
 • Je kunt meer ‘Bij’dragen dan je denkt.
 • Functionele leefomgeving voor mensen en vlinders.
 • Natuurlijke vegetaties als basis en de oplossing voor de terugloop van insecten?
 • Vogels tellen, vogels kennen, kennis delen.
 • Biodiversiteit meetbaar gemaakt.
 • Voor welke biodiversiteit gaan we;  de moetjes en/of de ambities?
 • Biodiversiteit als ankerpunt voor inrichting en beheer (van Natuurwetgeving naar Praktijk).

Zoals u kunt zien zijn er een hoop verschillende workshops die allemaal een ander en specifiek onderdeel behandelen. Ze worden gegeven door verschillende sprekers.

Meedoen aan de workshops

Wilt u beginnen met het opdoen van kennis over biodiversiteit of wilt u uw huidige kennis uitbreiden? Doe dan vooral mee aan de workshops en schrijf u in. U bepaalt zelf welke workshops er werkelijk meerwaarde hebben door u aan te melden voor een maximum van 4 workshops. Indien er voldoende aanmeldingen zijn gaat het onderdeel door. Bij veel belangstelling vinden er parallelsessies plaats.

Delen: