Het aantal bijen in Nederland neemt in rap tempo af en dat terwijl bijen een grote natuurwaarde hebben. De bij is belangrijk voor biodiversiteit en is, samen met andere insecten, verantwoordelijk voor maar liefst 80% van de bestuiving van onze eetbare gewassen. Dit betekent dat onze voedselvoorziening in gevaar komt, wanneer er geen actie ondernomen wordt.

Aankomende donderdag 6 juni vindt het bijensymposium plaats. Tijdens deze bijeenkomst komt u erachter wat u kunt doen. Het zal u verassen hoe gemakkelijk u zelf actie kunt ondernemen. Gert-Jan Koopman is aanwezig als één van de sprekers. Hij bespreekt tijdens het symposium het volgende onderwerp: “Brengen we de natuur met het inzaaien van bloemrijke vegetaties niet meer schade toe?”

U bent van harte welkom op het bijensymposium aankomende donderdag. U kunt u aanmelden op de website van Citaverde:

Direct aanmelden

 

Delen: