In samenwerking met het IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen In Limburg)
heeft Natuurpro afgelopen donderdag een bijdrage versnellingstafels geleverd.

De sprekers deze middag waren Ronald Buiting “Directeur Buiting Advies” met als onderwerp hoe de natuur ons kan helpen bij het oplossen van wateroverlast, het hitte eiland effect en luchtkwaliteit. Maar ook goed is voor onze gezondheid en algemeen welbevinden.

natuurinclusief beheer

Als tweede spreker kwam Gert-Jan Koopman “Adviseur bij Natuurpro” aan bod met als onderwerp plagen en plaag bestrijding. Hoe je met het inzaaien van de juiste inheemse kruiden natuurlijke vijanden van onder ander de eikenprocessierups maar ook emelten en engerlingen kan stimuleren.

Als laatste spreker was er Rob Geraeds “ecoloog bij het IKL” die ons mee nam in een interessante presentatie over wilde bijen en wat we nu kunnen doen aan het verbeteren van hun leefomgeving.

Naast de aanwezige Natuurpro partners Bureau Buiting Advies, Heem en Jonkers Hoveniers waren er acht Limburgse gemeente vertegenwoordig. Wethouder Peter Ruijter van Echt-Susteren verzorgden de inleiding Herman Vrehen Algemeen Directeur was voorzitter.

Op de hoogte blijven van inhoudelijk nieuws rondom Natuurpro? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. 

Delen: