LEEUWARDEN, 17 MEI. Het mini symposium BREEAM afgelopen donderdag 17 mei 2018 was een succes. Naast 30 HBO studenten milieukunde van de hogeschool Hall Larenstein waren het Nordwin College, Grip op Groen, Waterschap Noorderzijlvest, Regelink, Bureau Hager Huigens en Ginkel Groep ook aanwezig.

Tijdens deze namiddag gaven verschillende sprekers informatie omtrent BREEAM. Dit is een instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen.

Vaak wordt voor het behalen van het BREEAM-keurmerk gebruik gemaakt van technische toepassingen om de duurzaamheid van het gebouw of terrein te verbeteren. Maar ook groen kan hierin een rol vervullen en is hiermee niet meer alleen de aankleding van het gebouw en zijn omgeving, maar een belangrijke component in duurzaamheid en biodiversiteit.

Tijdens dit symposium werden verschillende gasten bijgepraat over groene toepassingen vanuit het perspectief van de ecoloog (Margreet ter Steege van Buro Bakker), de ontwerper (Wilfried Reuvers, eigenaar van Reuvers – Buro voor groene ruimtes) en de gebruiker (Gerrit Jan Nieuwenhuis, eigenaar van Niverplast en eigenaar van een BREEAM gebouw).

Kon u helaas niet aanwezig zijn, maar wilt u wel meer weten over BREEAM? Neem dan contact op met Natuurpro.

Symposium BREAAM Symposium BREAAM

Delen: