Ecologisch beheer richt zich in de eerste plaats op het ondersteunen van ecologische processen. Want, zo is het idee, de natuur weet het beste wat goed voor haar is. Toch moeten er maatregelen worden getroffen om die natuurlijke processen aan te zwengelen en te ondersteunen. Hoe dat in zijn werk gaat, wordt tijdens dit webinar van NL Greenlabel en Stichting Steenbreek door drie experts toegelicht.

Wat kunt u verwachten in dit webinar?
Gert-Jan Koopman van Heem neemt jullie mee in de do’s and don’ts omtrent de aanleg en het beheer van inheemse bermen en bloemenweides. In zijn verhaal richt hij zich vooral op streekeigenheid en de waarde die dat met zich meebrengt voor de biodiversiteit.

Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck Wildebloemen-zaden geeft een kijkje in de kwekerij en de zaadvelden om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het kweken en verwerken van inheemse wildeplanten-zaden op natuurvriendelijke wijze. Er gaat nog een heel proces aan vooraf en er komt veel kennis bij kijken om tot een succesvolle bloeiende bloemenweide te komen.

Erik Gorter van gemeente Apeldoorn vertelt over het ‘hoe’ en ‘waarom’ de gemeente een eigen wilde flora zadenbank heeft. Dit was ook de aanleiding voor het winnen van de Beste Berm Bokaal.

Datum 21 april

Programma:

11:25 uur          Inloop
11:30 uur          Opening door keynote Gert-Jan Koopman, incl. vragenronde
11:50 uur          Jasper Helmantel neemt je virtueel mee over de kwekerij en de zaadvelden
12:10 uur          Erik Gorter vertelt over de wilde flora zadenbank van gemeente Apeldoorn
12:30 uur          Einde webinar

inschrijving 

Delen: