‘Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups’

De Eikenprocessie-roadshow – Berkel-Enschot
In navolging van vier geslaagde mini-symposia over de natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups afgelopen najaar pakken we nog een keer uit met een vijfde editie op donderdag 5 maart.

Twijfelt u ook of u bij de bestrijding van de eikenprocessierups wel op de goede weg zit en heeft het u als beheerder veel tijd gekost? Dan bent u van harte welkom op het mini-symposium ‘Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups’ op donderdag 5 maart bij Van Helvoirt Groenprojecten in Berkel Enschot.

Afgelopen zomer konden we niet om de eikenprocessierups heen. Veel mensen hadden last van jeuk, luchtwegproblemen of zelfs ergere klachten. De rups werd daarom massaal bestreden door ze weg te zuigen of te branden. Ook bestrijdingsmiddelen werden ingezet. Dit is veel werk en kost een hoop geld. Kan het ook op andere manieren?

Door de omgeving van de eiken geschikt te maken voor de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups, blijft het aantal rupsen binnen de perken. Het probleem is hiermee niet direct verholpen, maar de overlast zal wel elk jaar minder worden. Bovendien ontstaan zo mooie, bloemrijke bermen die de biodiversiteit vergroten; beheerders slaan hiermee dus twee vliegen in één klap. Lees hier het hele artikel. of download het informatieblad Eikenprocessierups en natuurlijke beheersing.

Wilt u hier meer over weten, dan nodigen wij u graag uit voor het minisymposium.
De sprekers die middag zijn Ronald Buiting (Buiting Advies) en Gert-Jan Koopman (Natuurpro). Deelname is kosteloos, graag wel even aanmelden.

Delen: